espa images
ENG / GR
 
Συχνές Ερωτήσεις
 
Η γιατρός είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε. Στείλτε το μήνυμα σας.
 
 
Ποιοί συνήθως κάνουν αισθητική αποκατάσταση ?
Η αισθητική οδοντιατρική δεν ειναι πλέον προνόμιο των μοντέλων και των ηθοποιών. Με νέες τεχνικές περιορισμένης επέμβασης καθώς και θεραπειών χωρίς πόνο, η αισθητική οδοντιατρική είναι πλέον προσβάσιμη σε όλους όσους δεν είναι ευχαριστημένοι με το χαμόγελο τους.
 
Θα είναι εμφανές ότι έχω κάνει αγωγή?
Αυτό εξαρτάται από το πόσο δραστικές είναι οι αλλαγές αλλά συνήθως αυτοί που σας γνωρίζουν θα καταλάβουν αμέσως τις βελτιώσεις στο χαμόγελο σας. Άλλοι θα δουν ότι φαίνεστε πιο ωραίοι αλλά χωρίς να μπορούν να πουν το γιατί. Τέλος αυτοί που σας γνωρίζουν για πρώτη φορά θα λένε ότι έχετε υπέροχο χαμόγελο.
 
Πόσο μπορεί να αλλάξει ένα χαμόγελο;
Αν τα δόντια σας είναι λίγο κίτρινα και φθαρμένα μπορείτε με μία λεύκανση και ένα επαναπροσδιορισμό του περιγράμματος να ανανεώσετε το χαμόγελό σας σε 2-3 ραντεβού. Αν τα δόντια σας δεν είναι κατάλληλα για λεύκανση, είναι στραβά ή πολύ φθαρμένα ή αν τα θέλετε πολύ άσπρα τότε η λύση που σας ταιριάζει ίσως είναι οι όψεις ή οι θήκες. Έτσι διορθώνονται και σημαντικότερα προβλήματα όπως η μείωση της κατακόπυφης διάστασης του προσώπου, λειτούργικά προβλήματα σύγλεισης, αποκαθιστώντας έτσι μια φυσιολογική λειτουργία και ένα όμορφο χαμόγελο. Βέβαια ,υπάρχουν περιπτώσεις που η επίλυση των προβλημάτων απαιτεί την συνδρομή και άλλων ειδικοτήτων όπως της ορθοδοντικής ή ακόμα και της γναθοχειρουργικής, όταν υπάρχουν σκελετικές ανωμαλίες.
 
Είναι ακριβή μια αισθητική αποκατάσταση του στόματος;
Αυτό εξαρτάται από το είδος των οδοντοθεραπείων που θα γίνουν και τον αριθμό των δοντιών που θα αποκατασταθούν. Το κόστος αντανακλά την αξία του χρόνου που θα δαπανηθεί σε συνάρτηση με την επιδεξιότητα του θεράποντος ιατρού ,καθώς και με τη χρήση των ανάλογων υλικών και του εξειδικευμένου εξοπλισμού. Στο ιατρείο μας υπάρχει απόλυτη συνάρτηση ποιότητας και τιμής. Οι ίδιοι μας οι ασθενείς μπορούν να σας διαβεβαιώσουν την αξία της επένδυσης τους και το πόσο τους άλλαξε τη ζωή βελτιώνοντας την εικόνα του εαυτού τους και αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση τους.Ο διακανονισμός για μεγάλες αποκαταστάσεις γίνεται με την ιατρό είτε με μετρητά, είτε με άτοκες δόσεις με χρήση visa ή mastercard.
 
Μετά την αποκατάσταση θα πρέπει να κάνω κάτι ιδιαίτερο ώστε να φροντίζω το στόμα μου,ή μήπως πρέπει να αλλάξω διατροφικές συνήθειες;
Στις όψεις πορσελάνης στις θήκες και στις γέφυρες δεν διαφοποποιείται το χρώμα με τη πάροδο του χρόνου και έχουν σχεδιαστεί να φθείρονται όσο ένα φυσικό δόντι.Όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα δόντια σας σαν εργαλεία ,όπως για να σπάσετε καρύδια ή να ανοίξετε μπουκάλια.Οι ασθενείς πρέπει να διατηρούν μια καλή στοματική υγιεινή βουρτσίζοντας καθημερινά σωστά και όχι βιαστικά, χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια κάθε βράδυ σύμφωνα με τις οδηγίες της ιατρού.
 
Πόσα ραντεβού θα χρειαστώ;
Αυτό εξαρτάται από το ποιό θα είναι το σχέδιο θεραπείας. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι για μια μεγάλη αισθητική αποκατάσταση χρειάζονται 1-2 μήνες και αν αυτό περιλαμβάνει εμφυτεύματα 3-4 μήνες, ανάλογα το περιστατικό.
 
Η θεραπεία πονάει;
Στις μέρες μας πια, δεν είναι επιτρεπτό να γίνεται οδοντιατρική με πόνο άρα πόνος δεν υπάρχει και όπου χρειάζεται γίνεται η χρήση τοπικής αναισθησίας. Επιπλέον, στο άνετο και σύγχρονο ιατρείο μας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου ο ασθενής θα νοιωθει χαλαρά και ασφαλής.
 
Τι διάρκεια ζωής έχει η καινούργια μου αποκατάσταση;
Η πρόγνωση για το πόσο θα κρατήσει το καινούργιο χαμόγελο εξαρτάται από το πόσο καλά το φροντίζεις και απότην αρχική κατάσταση των δοντιών. Η ιατρός αφού κάνει επίδειξη στοματικής υγιεινής προτείνει ένα πρόγραμμα επανεξετάσεων που θα προάγει την καλή υγεία δοντιών και ούλων. Ενδεικτικά, όσον αφορά τις όψεις και τις θηκες αναμένουμε να κρατήσουν τουλάχιστον 15 χρόνια,ενώ όσον αφορά τη λεύκανση συμβουλεύουμε την επανάληψη της κάθε 2-3 χρόνια.
 
Χρειάζεται να μείνω με δόντια τροχισμένα εώς ότου ολοκληρωθεί η εργασία;
Ο ασθενής δεν χρειάζεται να μείνει ούτε μία ώρα με τροχισμένα δόντια, γιατί κατασκευάζονται άμεσα προσωρινές αποκαταστάσεις με πρότυπο τα δικά του δόντια. Ειδικά όσον αφορά μια ολική αποκατάσταση στόματος, το σχέδιο θεραπείας περιλαμβάνει αρχικά διαγνωστικά εκμαγεία και στη συνέχεια, διαγνωστικό κέρωμα, οπότε ο ασθενής έχει μία πρώτη εντύπωση για το πώς θα αλλάξει το στόμα του, και άποψη για τυχόν μικροαλλαγες, ενώ βάση του τελικού διαγνωστικού κερώματος γίνονται και οι μεταβατικές αποκαταστάσεις. Έτσι ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να "προβάρει" σε ικανοποιητικό βαθμό τις καινούργιες αποκαταστάσεις, όταν αυτές πρόκειται για θήκες-γέφυρες ή όψεις πορσελάνης, να ελέγξει την αισθητική, την φωνητική και άλλες λειτουργίες.
 
Όταν τροχίζω τα δόντια τα καταστρέφω;
Ένας σωστός τροχισμός των δοντιών είτε για όψη, είτε για θήκη ,όχι μόνο δεν καταστρέφει τα δόντια , αλλά σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα τα προστατεύει, όπως σε περιπτώσεις πολυτεριδονισμού ή σε περιπτώσεις που τα δόντια είναι περιοδοντικά και έχουν κινητικότητα οπότε χρειάζονται ναρθηκοποίηση. Επίσης,σε περιπτώσεις ελλείψεων δοντιών η μή αποκατάσταση της σύγκλεισης και των ελλείποντων δοντιών, είτε με εμφυτεύματα ,είτε με γέφυρες, από το φόβο του τροχισμού των δοντιών ,προκαλεί πολύ σημαντικότερα προβλήματα όπως αποδιοργάνωση της σύγκλεισης ορθοδοντικά προβλήματα, προβλήματα ουλίτιδας΄και περιοδοντίτιδας λόγω κακής σύγκλεισης, φθορές στα δόντια κ.α.
 
Μένω εκτος Κέρκυρας.

Πολλοί πελάτες μας προέρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Με το προγραμματισμό εργασιών που σας προσφέρουμε μπορείτε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια φτηνότερα γιατί γνωρίζεται τις ημερομηνίες επισκέψεων.